به منظور ساماندهی و تثبیت سواحل رودخانه ها، چهار بازه فرسایشی در رودخانه های استان خوزستان به طول سه کیلومتر به روش تثبیت بیولوژیک با استفاده از گیاه "وتیور" vetiver Grass ساماندهی و پایدار شد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، مهندس مسعود غیاثی افزود: در این روش که برای نخستین بار در کشور انجام می شود، ساحل سه رودخانه کارون در جنوب اهواز، اعلاء در محدوده میداوود و دز در محدوده میاناب و شهر حر با استفاده از گیاه وتیور تثبیت شده است.
مدیر دفتر مطالعات و ساماندهی رودخانه های سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: این روش علاوه بر سازگاری کامل با طبیعت در مقایسه با روش¬های سازه¬ای دارای هزینه بسیار اندک به میزان کمتر از پنج درصد است.
وی، اجرای سریع و آسان، سازگارتر بودن با آب و هوای مختلف (درجه حرارت از 10- تا 50+ درجه سانتی گراد)، مقاوم در برابر انواع خاکهای اسیدی، قلیایی و فلزات سنگین مانند آلومینیوم و منگنز، مقاومت کششی بالای ریشه گیاه بالغ بر 80 مگاپاسکال و قابلیت افزایش مقاومت برشی خاك تا 50 درصد را از مزایای این روش عنوان کرد.
غیاثی، فرآیند تثبیت این گیاه را مطابق تولید ریشه های انبوه و در هم تنیده دانست و افزود: گیاه وتیور بالغ بر پنج متر در زیر زمین، عمق دارد.
محل کاشت گیاه وتیور (ترانشه رودخانه) به صورت طبیعی توسط ریشه ها به خاک مسلح تبدیل شده و مقاومت آن در مقابل فرسایش جریان آب افزایش خواهد یافت.